Erfaringsudvekslinger på Nordisk niveau

I forlængelse af at KHRS havde besøg af Den Nordiske Ekspertgruppe i begyndelsen af november 2021 har Nordens Velfærdscenter, under Nordisk Ministerråd, publiceret et indlæg om, hvad KHRS gør særligt for at integrere indvandrerkvinder på det danske arbejdsmarked.

 

Indlægget skal tjene som oplæg til inspiration og er en opsummering af good practice. De anvendte metoder i indsatserne, hvor undervisningsforløbene tilpasses den enkelte borger og tager højde for analfabetisme eller andre udfordringer i en læringssammenhæng, der gør det svært for målgruppen at integrere sig på arbejdsmarkedet.

 

Vi vil under vores formidling lægge vægt på vores gode erfaringer samt succesfulde historier med henblik på at skabe et positivt og realistisk billede af socialt ansvar.
I indlægget beskrives også hvordan KHRS forsøger at inspirere andre aktører inden for integrations- og beskæftigelsesområdet ved at deltage i virksomhedsnetværk og på konferencer eller selv være vært for inspirationsmøder med interesserede aktører.

 

At udvise et socialt ansvar handler således ikke kun om at gøre en forskel i samfundet, men også om at videreformidle gode erfaringer således at man kan være inspirator for andre virksomheder.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kræver en ekstra indsats og ressourcer at udvise et socialt ansvar, men at en sådan indsats på både gavner virksomheden og samfundsøkonomien, men i høj grad også for den borger, der flyttes fra langtidsledighed over i et ordinært job.

 

https://nordicwelfare.org/integration-norden/en/exempel/khrs-aps-en-servicevirksomhed-inden-for-integrationsomradet/

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores samarbejdspartnere