Fokus på modtagelse og integration af fordrevne ukrainere

Den 24. februar 2022 blev et vendepunkt i europæisk historie, da Rusland valgte at invadere Ukraine og starte en angrebskrig i Europa. Her godt en måned efter, har Ruslands invasion og kamphandlinger i Ukraine betydet at et stort antal ukrainere er flygtet i sikkerhed til andre lande i Europa, heriblandt til Danmark.

 

Folketinget har den 16. marts 2022 vedtaget en særlov (ukrainerloven) der giver fordrevne ukrainere midlertidig opholds- og arbejdstilladelse i Danmark i op til 2 år.

 

I KHRS anerkender vi den akut opståede situation, hvor et endnu ukendt antal ukrainere har behov for hjælp, ikke bare med indkvartering, men også med hjælp til at opbygge en ny hverdag i Danmark. Vi er imponerede over hvad det danske civilsamfund er i stand til i denne ekstraordinære situation, og det viser at det danske samfund både kan vise sammenhold, hjælpsomhed og evnen til at tilsidesætte egne behov for at hjælpe mennesker i nød.

 

Vi vil som virksomhed naturligvis også hjælpe med at gøre en indsats, for at hjælpe hvor vi kan.

Derfor er vi allerede nu i gang med at integrere det ukrainske sprog i vores e learnings app E-asylearn og er ved at få oversat vores undervisningsmateriale til ukrainsk.

Vores undervisnings app vil nemlig være relevant i forhold til de ukrainere, der er ufaglærte, og som har behov for at lære det danske sprog og samtidigt har et ønske om en hurtig indtræden på det danske arbejdsmarked.

 

I KHRS byder vi ukrainerne velkommen, og ser frem til arbejdet med at matche ukrainere med relevante jobåbninger. Vi har stor erfaring med at afklare og opkvalificere ledige flygtninge og indvandrere til ledige jobs og vi har mange års erfaring med at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet med at komme i ordinær beskæftigelse.

Via vores e learnings platform E-asy learn, har vi aktuelt 24 opkvalificerende og jobrettede kurser, hvor der er mulighed for at blive opkvalificeret inden for områderne: rengøring, hotel- og restauration, køkken- og kantine samt pleje- og omsorgssektoren, hvor der også aktuelt er mangel på arbejdskraft. Hvis du som kommune, jobcenter eller ledig, er interesseret i at vide mere, kan du læse mere om E-asylearn og KHRS Academy her

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores samarbejdspartnere