KHRS deltog ved nordisk seminar i Stockholm


D. 25. oktober 2022 havde vi fornøjelsen af at deltage ved Nordisk Velfærdscenter under Nordisk Ministeråds ‘Combatting long-term unemployment among immigrants beyond the COVID-19 pandemic’. Det var en stor fornøjelse at høre de mange oplæg, fortælle om vores egne tiltag og projekter og bidrage til en vidensdeling, der fremover skal styrke integrationen og arbejdsmarkedet i de nordiske lande. Der blev taget udgangspunkt i en rapport fra Nordens Velfærdscenter samt erfaringer fra virksomheder og institutioner fra hele norden – blandt andet KHRS.

 

Til seminaret blev der lagt vægt på en række forskellige aspekter, der har vist sig at være afgørende for at bekæmpe arbejdsløsheden blandt langtidsledige integrationsborgere. Det var både lærerigt og bekræftende. Hos KHRS har vi i årevis taget et socialt ansvar for at hjælpe integrationsborgere i arbejde. Det var specielt interessant at høre om jobtræning af indvandrerkvinder, og hvordan den holistiske tilgang, vi arbejder aktivt med hos KHRS, har vundet indpas flere steder.


I rapporten skriver Nora Sánchez Gassen og Åsa Ström Hildestrand fra Nordregio:


Learning Danish language is necessary, but not in itself sufficient to find work in a highly skilled labour market such as the Danish one. In addition, close co-operation between employers, unions, civil society, and national and local government actors is essential in identifying the needs of jobseekers and employers and increasing and matching immigrants’ skills to local labour market demands. Adult education and on-the-job skills and language training are cornerstones of this approach, as the work of the KHRS Academy shows.


Til seminaret var der også fokus på arbejdsgiverens rolle i at udvikle eventuelt opkvalificerende undervisningsmateriale. Hos KHRS har vi selv erfaring med, hvad der er brug for i nogle af de brancher, hvor manglen på arbejdskraft ofte er stor. Derfor er vi i stand til at foretage fokuseret opkvalificering af jobsøgende indvandrer, der fører til jobs – både hos os selv og hos andre. Det er blandt andet også derfor, vi i projekter som ‘Gribskovmodellen point 44’ kunne tilbyde jobgaranti til dem, der færdiggør forløbet. Relativt korte intense forløb med jobgaranti skaber resultater, hvorfor vi den dag i dag ser, at ‘Gribskovmodellen’ point 44 lever videre andre steder i form af ‘Branchemodellen’.


Hos KHRS vil vi fortsætte vores arbejde med at sætte integrationsborgere i arbejde. Det gør vi for mennesker, samfundet og for os selv.


Tak til Nordisk Ministerråd, Nordisk Velfærdscenter og alle de andre fantastiske deltagere, vi mødte i Stockholm og gennem videokonference.

Se Hele af Rapporten her. 

   

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores samarbejdspartnere